Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.04.2018 09:55 - „ДЕТЕ НА ВЯРАТА Е ЧУДОТО!“
Автор: lava Категория: Лични дневници   
Прочетен: 1947 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 „ДЕТЕ НА ВЯРАТА Е ЧУДОТО!“

Тези думи на Гьоте, винаги са предизвиквали благоговение у мен.

Чудото, нещо неясно и възвишено, което влиза в живота ни всяка година за няколко дни: чудото на възкресението, чудото на благодатния огън... абе, всяко чудо за три дни. Днес вече е обикновен работен ден, изяли сме яйцата, козунака и агнето, събличаме празничните мисли, чувства и емоции, прибираме ги в гардероба за след година, когато пак ще има телевизионни предавания, репортажи, еуфория, приповдигнатост, може и „Страстите Христови“ на Мел Гибсън да изгледаме отново или да погледаме някой свещеник като отец Иван, да протегнем ръце и да се погреем на вярата, но неибежно  идва днешната следпразнична утрин и е време да се върнем в реалността, да се оплачем от правителството и обречено да запретнем ръкави и да се погрижим за насъщния. Без фанфари, без въодушевление, без вяра.  Спасителят си остава на кръста, а ние обличаме омразата и заклеймяваме всички неправди, за да се засрамят и да си тръгнат от нас с наведена глава. И се застояваме пред телевизора, може пък някой астроном да го е видял сред звездите, да го е пипнал, съзрял и помирисал и да се провикне: „Има Бог! Снимахме го! Науката победи и доказа! Той и Стивън Хокинг накрая беше обвзет от едни  съмнения и аха да повярва, че има Бог“.

Живеем в интересни времена и това ме прави щастлива. Заобиколена съм от хора, които не вярват, ама неистово не вярват. Е, това не ме прави щастлива. Научих се да приемам техния избор и да не се чувствам отговорна за живота им. Мога само да ги обичам. Мога и да бъда пример, ама времето си минава, всичко се забравя, а и не ме показаха в новините, когато преборих множество бучки с прошка, смирение и вяра. Тогава чудото влезе в живота ми. Не го пипнах, но опипвайки се убедих, че бучките са изчезнали. Беше напълно реално. И си беше чудо. И онази пътечка, по която вървя вече повече от половин век премина покрай Осъма и хребетите на Троянския Балкан и направи завой. Към нови и непознати места. По пътя, благословен да е пътя с неговите препятствия и неравности, които ни пречат да заспим в доволство и да преминем покрай всички райски красоти без да ги видим... Та следващото чудо имаше цвета на дъгата и миришеше на колендро *** Детето пребори рака за 40 дни, без медикаменти и терапия. И ако това е победа, тя си остава в онзи момент. С всеки изгрев ние посрещаме слънцето с нови мисли, с нови тревоги, с нови страхове. И всеки ден трябва да правим отново и отново същия избор: за какво има място в сърцето ни – за вярата и чудото или за страховете и тревогите. Защото са несъвместими и животът всеки ден доказва, че страховете и тревогите изяждат вярата и чудото, та чак спомен не остава. И трябва да сме силни, светли и пълни с енергия, за да продължаваме по пътя (защото и най-чистата вода, в най-чистото езеро без движението на обновлението и промяната се превръща в блато).

Развиделява се. Земята се върти, вибрациите й се повишават. Очите ни бавно проглеждат и виждат, че целият свят  е едно, че ние сме клетките на един организъм и сме отговорни за цялото (ако сърцето умре, спира живота и в останалата част на тялото – природен закон). И идва времето да почувстваме и осъзнаем, че в нас пулсира една малка частичка от Твореца създател, която се захранва с любов и е всесилна, могъща и мъдра. И ако ние й се доверим тя ще ни даде крила и ще ни изведе на Горната земя. И ще ни покаже най-светлите лъчи на чудото живот.

Мир и светлина в душите ви и чудеса в дните ви :)

***колендро - това е миризмата, която се усеща, когато бурята и пороя свършат, слънцето изгрее и небето засинее. Има го и в речника:  миризма, подобна на тази на растението кориандър, предизвикана от озона по време на гръмотевична буря.

P.S. Пътеуказател: когато виждаш камъчето по пътя, значи не виждаш крайната цел към която вървиш.



Тагове:   вяра,


Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. emi1ts - Христос Воскресе !
10.04.2018 11:18
Мир и светлина в душите и вярата в чудесата да не ни напуска!За мен е огромна радост и удовлетворение да прочета споделените размисли! Благодаря! Благословена да си!Светли Великденски празници!
цитирай
2. lava - Воистина Воскресе!
10.04.2018 14:53
Благодаря за хубавите думи! Благословена да си!
цитирай
3. zaw12929 - ИНТЕРЕСНО! ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 11 ГОДИНИ ...
12.05.2018 10:41
ИНТЕРЕСНО! ЗА ПОСЛЕДНИТЕ 11 ГОДИНИ ЗАПИСАХ 14 ЧУДЕСА, КОИТО МИ СЕ СЛУЧИХА. ТОВА МОТИВИРА ВЯРАТА МИ В БОГ!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lava
Категория: Хоби
Прочетен: 1262019
Постинги: 203
Коментари: 912
Гласове: 8398
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031