Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2010 22:59 - Болка
Автор: lava Категория: Хоби   
Прочетен: 3928 Коментари: 3 Гласове:
12

Последна промяна: 11.11.2010 23:04


"Унищожаването на старобългарските исторически книги е факт, който под давлението на гърците и папата започва още в IX век.
По-късно през турското робство от България са изнесени над 3000 ценни ръкописа, голяма част от които сега се намират в Русия, Украйна, Молдова и Румъния, както и във Ватикана.
По времето на гръцките фанариоти започва и едно систематично унищожение на български книги (главно исторически). Известни са стотици такива сведения, но тук ще споменем само някои от тях
1. В 1825 г. в манастира "Зограф" (в Атон) са изгорени български ръкописи в пещта за печене на хляб (изпечена бил цяла фурна хляб с тези "подпалки");
2. В Атон отново става масово горене на български древни книги (пергаменти);
3. В манастира "Св.Наум" на Охридското езеро гръцкият игумен Дионисий (анадолски грък) изгорил всички български книги;
4. В 1840 г. шуменският епископ (грък), освещавайки църквата в с.Въча, заповядал да хвърлят ръкописните български книги в една яма на гробищата;
5. В 1825 г.по заповед на гръцкия митрополит Иларион Критски, фанариотско аутодафе изгаря скритите книги на Търновската патриаршеска библиотека;
С подобни действия се унищожават целенасочено най-ценните книги и библиотеки.

Това по-късно дава предпоставки за поголовно фалшифициране на най-ранната българска история от гърците, които злобно подхвърляли :

"Ха, вие българите не си знаете историята и не знаете, че сте най-древните на Балканите. Сега не можете и да го докажете..."

Гърците не са единствените, които са действали по този начин.
Руските евреи са другата напаст, която осакати историята ни.

По заповед на болшевишкото Политбюро, във Волжка България бяха унищожени стотици хиляди български книги писани на арабица (исторически съчинения, трактати, научни книги и всякакви други).

Преди време беше съобщено, че някакъв "психично болен" бил проникнал уж случайно в книгохранилище в Русия, където се съхранявали старобългарски ръкописи и ги залял с киселина.
По-късно пък стана пожар в библиотеката в Санкт Петербург и май пак изгоряха български книги. Има и по-специални случаи.

На 09.09.1944Г. в България пристига специалният пълномощник на НКВД (по-късно КГБ) "другаря" Бачи Зеев* той е натоварен с три задачи от отговорните другари
1. Да ликвидира министрите, регентите и депутатите от Народното събрание.
2. Да събере и унищожи старобългарски книги на глаголица, исторически книги и религиозна литература в това число и книгите и беседите на Петър Дънов.
3. Да ликвидира духовния Учител Петър Дънов и да репресира последователите му.

Бачи Зеев* успешно се справя с функциите си на палач. Той организира ликвидирането на правителството и депутатите на България (с две картечници в една изровена от бомбите яма на Централни гробища в Орландовци); организира унищожаването на осем вагона старобългарска литература, но не успява да убие Петър Дънов (заб. в третото пророчество на фатима се казва - "Да се Внимава да не бъде убит един епископ в бяло от България!"). Дънов, предусещайки края, сам взима решение да напусне физическото си тяло и за да предпази българите от лоша карма!... "

Боли ме като знам това.
Напоследък много ме взривява научният термин: "ЦЪРКОВНОСЛАВЯНСКИ ЕЗИК"
И питам: де го тоя славянски език, който има църковен вариант???
По темата мога да кажа следното: имам колежка украинка, омъжена за българин.
Тя ми е разказвала, че в годините на социализма, когато религията беше забранена, в нейното семейство в Украина се е пазела тайно една библия, както тя каза: написана на старобългарски.
Няма нужда от коментар. Народът знае това, което учените нямат интерес да признаят.

 П.П. Преди време чух в едно интервю Андрей Слабаков да споделя нещо, което е прочел докато се е ровел в библиотеката на Ватикана: че италианския художник Джото е учил при майсторите в Тревненската школа. Не го пише в биографията на художника.


Тагове:   болка,


Гласувай:
12



1. sparotok - книжнина
14.11.2010 21:07
Да, унищожаваха книжнината ни и гърци и разни други, но най-страшното е, че създадоха и заблуди, но които робуваме и до днес.

Българомразците не са се задоволили да елиминират старата ни литература, а са се погрижили за в бъдеще да останем разединени.

Поздрави!
цитирай
2. kosara2008 - с благодарност!
08.12.2010 13:42
поздравление!
цитирай
3. анонимен - Поздравления !
02.02.2011 10:46
Поздравления !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lava
Категория: Хоби
Прочетен: 1268320
Постинги: 203
Коментари: 912
Гласове: 8398
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930