Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.05.2008 11:11 - За отличниците и личностите в историята
Автор: lava Категория: Хоби   
Прочетен: 1623 Коментари: 2 Гласове:
0



Повече от ясно е, че когато цитирам нечие мнение, то е защото това са моите мисли, облечени в по-добра форма. А ако авторът има малко повече авторитет от моя (пред вас), то това ще бъде основание да приемете гледната точка т.е. да повярвате на казаното.
Органически не понасям агресията, а светът около нас е изпълнен с агресия.
Не смятам, че е доброта да вършиш работата на другите и това да е за твоя сметка.
Агресията в крайна сметка е дефицит на добро самочувствие и на любов (към себе си, към другите и от страна на другите към нас). Затова вярвам, че "агресията е вик за помощ".
Обединявам двете понятия  с въпроса: колко добри, толерантни и търпеливи да бъдем към агресивните деца. Защото те все още са деца. От години присъствам на учителски съвети, където се раздават наказанията на неспазващите правилата. И всеки път се питам къде е границата. Колко и как да накажем.
Мога да говоря с месеци по темата. Но изводът е много тъжен. Няма лоши деца, има деца, които не са случили с родители. Поведението на децата е проекция на отношенията им с техните родители.
И с годините все повече се потрисам от системата (образователната), която изисква единствено послушание. И е много трудно едно дете да отстоява себе си пред по-силните (възрастните) или пред съучениците си, които не приемат различния от себе си.И пред очите ми изплува "стената" на Пинк Флойд. Или гениалната българска анимация "Ку-ку" (един цветен беше приет в лудницата и го пуснаха, за да се влее в сивата редица на "нормалните" т.е. безличните, еднаквите., безцветните).
Единственото нещо, което ценеше у мен баща ми беше послушанието. Това беше и целта на неговото възпитание. Бях осакатена успешно от най-ранно детство. Добре, че майката природа щедро ме е надарила с непокорство.

Та искам да цитирам едно научно изследване. Извинете, отново на Норбеков. Той има много успешна система за лекуване на зрението.

Описаните изследвания имат за цел да търсят начини за подобряване на зрението. Правят енцефалограма на зрящи и слепи хора. На чуващи и глухи. Проучват обонянието. Получава се обща закономерност. След това търсят мозъци със същите показатели.

Един от участъците е епифизата – пинеалната, т.е. шишарковидната жлеза, и някои други точки в мозъка.
Ето човека – на пръв поглед абсолютно здрав, без физиологични аномалии и отклонения. Като всички няма миг покой – семейство, деца, заплата. По умствени показатели – явно съвсем нормален. По външни данни – гордостта на квартала.
Но защо тогава в тази зона на мозъка му се явява крива на инвалидността? И не само при него – при
75-80 на сто от изследваните. Слепите и глухите не са чак толкова много, а  този тип хора са доста голям брой. Що за дяволска болежка?
За да направим повече изследвания се насочваме към най-леснодостъпното и гъсто населено място – училището.
Тук здаравите „шишарки” са
75-80 на сто. А инвалидите 20-25 на сто.
И още една тъжна закономерност: колкото по-голям е ученикът, толкова повече се „инвалидизира”. В десети клас здравите са само
30 на сто.
Проверихме студентите. Фантастика. Главно инвалидизирани шишарки влизат да следват. Открихме
10-15  на сто здрави. А пък повечето от тях, ако щете вярвайте, после по един или друг начин изхвърчат оттам.”

Други изследвания показват, че в детската градина инвалидите са 7-12 на сто (толкова са здравите сред новозавършващите вишисти).

Следваща задача е да се разбере от какво са „болни” тези 7-12 на сто млади инвалиди.

„Стоп, машина! Еврика!!! Първа индикация.
Точно там е работата. Твърде умни са! Толкова мънички, а толкова будни, вече знаят да четат и да пишат. Но са малки старчета. Маразматици! *        
*(от турски: мараз- болест)
Мислят с възрастни мисли. Оперират с възрастни понятия, произнасят възрастни думи – малки папагалчета. Просто чудо деца, само без крилца.
Интересно какво става с тях в училище.
Най-добрите ученици, отличниците, гордостта на училището – стават първите ни лястовички инвалиди в списъка на „шишарките”.
А кой е стигнал до абитуриентски бал със здрава пинеална жлеза въпреки всички усилия на педагозите?
Тези здрави деца окончателно ни смаяха.
Оказа се, че са най-непослушните, грубияните, белмондовците в очите на даскалиците. С намалено поведение. Просто „хулигани”.  

Кой от тях според вас ще пробие в живота? Залагаме, господа!”...

 

Следва продължение...




Тагове:   отличниците,


Гласувай:
0



1. buratino - Вече заложих, Лава! Nav ще пробие в ...
11.05.2008 15:20
Вече заложих,Лава! Nav ще пробие в живота!
А, иначе си права! Училището възпитава роби, колкото и силно да звучи!! То затова аз съм си анархист по душа!
цитирай
2. lava - Така е, buratino
11.05.2008 15:41
Всички научни открития и теории минават своята проверка в живота. Единственото място, където могат да получат потвърждение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lava
Категория: Хоби
Прочетен: 1268699
Постинги: 203
Коментари: 912
Гласове: 8398
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930