Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
15.05.2014 22:47 - Германска нова медицина 6 част
Автор: lava Категория: Други   
Прочетен: 5107 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 15.05.2014 22:49


 www.spiralata.net/kratce/index.php/zdr-lekuvane/318-gnm

4.ЕЛЕОНОРА БРИЛИЯДОРИ - "ПОБЕДИХ РАКА, БЕЗ ДА СЕ ЛЕКУВАМ"

Новата Германска медицина на др. Хамер и прилагането й в различни страни - историята на известната италианска актриса ЕЛЕОНОРА БРИЛИЯДОРИ в борбата й с рака и осмислянето на теорията за 5-тте биологи4ни закона.

Журналиста: Вие имахте една много сериозна болест...

Брилиядори:  Преди 10 години ми казаха, че до 6 месеца ще умра. Тъй като вече бях загубила майка си и баба си, и ги бях видяла как угасват в ужасни страдания, дължащи се на химиотерапията, се убедих, че болничният път е само един от начините да умреш - възможно най-лошия. Затова не предприех никакво лечение, дори и инвазивни изследвания. В една такава екстремна ситуация като тази, която изживявах, считах за абсурдно да се подложа да ме дупчат, режат, отварят... Не съм се подлагала дори на химиотерапия. Не само защото така се предизвиква създаването на нови физически проблеми, но и защото се задействат страхови механизми. След 3 години карциномът, който имах на черния дроб, изчезна - отиде си, когато вирусът на хепатита го метаболизира...

Журналиста: Вирусът на хепатита?

Брилиядори: На ниво черен дроб той е симбионтът, който, когато е приключил конфликта, разрешава карцинома на черния дроб. Това техническо обяснение го разбрах по-късно, когато открих теорията на Хамер за туморите. След оздравяването ми наистина започнах своя път на познания по тази тема. Сред системите за самоизлекуване на индивида, които изучавах, НОВАТА ГЕРМАНСКА МЕДИЦИНА ми се струва най-напредналото достижение. Нейният основоположник е др. Reek Geer Hamer, по-известен с историята, случила се в Корсика, когато синът на Хамер беше застрелян с пушка, за което бе обвинен принц Емануеле ди Савоя.

Именно в следствие на тази тъжна история, лекарят развива рак на тестисите, а съпругата му - рак на гръдта. Оттам интуицията му го отвежда до революционизиране на самите основи на медицината - Хамер разбира, че канцерогенните механизми имат биологична зависимост.

Журналиста: Така според Вас тялото ви оздравяло само от туморите...

Брилиядори: Да, когато човек отива за поставяне на диагноза, туморът е вече в процес на самоизлекуване. Лекарите обаче прекъсват естествения процес на лечение и предизвикват метастази, които не са нищо друго освен нови конфликти, дължащи се на самата интервенция.

Журналиста: Значи Вие не направихте нищо, за да се лекувате?

Бралиядори: Направих много неща, които обаче имаха отношение към моите хранителни предпочитания, поради факта, че си останах в къщи, докато бях зле. Всъщност, има хора, които имат тумор и си живеят много добре. Според Хамер всички естествени терапии имат своето основание да съществуват, затова достатъчно е да гладуваш или да практикуваш хомеопатия, за да разрешиш един проблем. Ако човек е решил да се лекува с "цветове", със "слънчеви води" или с уринотерапия, е все добре. Стига да не се възпрепятстват ествествените процеси, винаги може да се търси собствения пътТуморът тръгва винаги от мозъка, т.е. от скрито изискване и е "конструктивен", следователно не трябва да се страхуваме от него.

Журналиста: В заключение, това какво означава?

Брилиядори: Понятието за лечение, разбирано според традиционния подход, не помага, защото човек мисли, че оздравяването му зависи от "надбягване с екипировка" - т.е. от лекарствата, които му се дават. Трябва обаче да се разбере, че се оздравява само с интегрирането на биологичните системи: вирусите и бактериите, вместо да се поразяват, трябва да се осмислят в тяхната положителна функция. често, когато има вирус, организмът само се опитва да завърши един "възстановителен" процес - в случая на хепатита при тумор на черния дроб. Ракът не възниква от една полудяла клетка, а е знак за някаква необходимост на даден човек. Ракът задейства механизми, които имат биологична цел. Ако се оставят да завършат процеса, ще обработят конфликта.

Туморът, всъщност, се излекува сам в 90 % от случаите.

Журналиста: Методът на Хамер практикува ли се в Италия?

Брилиядори: Аз, откакто посетих курс за законите на Хамер (5-те биологични закона, бел. на пр.), предназначен за лекари, нямам вече сред приятелите такива, които да умират от рак, защото ги съветвам, без да се правя на доктор (защото не съм такъв) как да се отнасят.

Лекарите на Новата медицина вече на лекуват химиотерапизирани хора, защото все пак те рано или късно стигат до смъртта по причина на опустошенията, извършени от болничната медицина.

Журналиста: Всичко това законно ли е?

Брилиядори: Проблемът е вътре в болницата, където, според мен, трябва да се ходи само за диагностиката. После свободно се взема решение.

Откакто познавам връзката душа-тяло не вземам вече лекарства. Здравето ми е по-добро днес, отколкото когато бях на 20 год., и смятам, че го доказах в "Нощ върху леда", където показах класа и на младите момичета."

Инфо - сп."ВИВЕРСАНИ Е БЕЛЛИ", март 2007

  

5.Списък на основните конфликти и какво пораждат те. ( по Р.Г. Хамер)

Алергия- специална програма, която протича не на базата на конфликтен шок, а в следствие на „шина”, на която се „качваме” постоянно.

Възпаление на  сляпото черво/апендицит  Конфликтен шок: грозен, несмилаем гняв Активна фаза на конфликта- карцином на сляпото черво с форма на карфиол 

Лечебна фаза:  възпаление на сляпото черво. Спукване на апендикса: По време на активната фаза на конфликта  сляпото черво е било закрито от карцинома и затова в лечителната фаза може да се пръсне.

Бронхит  Съдържание  на конфликтите- страх от обстановката и силен стрес, в зависимост от това, дали пациентът е десничар или левичар и от неговия пол./ виж обяснението под „астма”/

Рак на дебелото черво   Биологично съдържание на конфликта:  неприятен гняв, който „не можем да преработим”.

Активна фаза на конфликта:  компактни, растящи, карфиолообразни   тумори/ адено- карцином/

Лечебна фаза: съсирено, некротизирано разграждане на тумора чрез гъби / туморна микоза/, понякога умерени кръвотечения или микобактерии / туберколоза на дебелото черво/

Рак на яйчниците:  Конфликтен шок:  Загуба чрез смърт или заминаване  Активна фаза на конфликта: некроза

Лечебна фаза: изпълнена с течност киста, която впоследствие се втвърдява и образува тумора и се разклонява в съседната тъкан с цел ‘изхранване’. След това се капсулова. Операция се налага, само ако пречи механически. Тази  някогашна овариална  киста действа подмладяващо, тъй като произвежда много естроген. Когато се спука изпълнената с течност киста= т. нар. ендометриоза.

Мозъчен тумор Това, което се означава като „мозъчен тумор”, е натрупване на съединителна тъкан ( глия) в лечебната фаза след разрешаването на конфликта.

Подагра  Конфликтен шок: констелация

Мъж десничар:

1.   конфликт  срив на спортсменската самооценка ( костна остеолиза),

2.   конфликт   на бягство /карцином на бъбречното събирално каналче/

Пример: Младеж пропуска дузпа при футболен мач/ срив на спортсменската самооценка/.

След като  тъкмо е решил този конфликт, баща му му казва: „ Като станеш на 18 години, трябва да се изнесеш от къщи.” /конфликт на бягство/. Тийнейджърът – десничар получава подагра на големия пръст на левия крак.

Грип Понятие от официалната медицина. С  „грип” или „грипален ефект” традиционната медицина определя  болестни картини, които отговарят на специален тип, който после бива дефиниран по симптоми. В това число попадат симптоми като хрема, кашлица/ заболявания на лигавиците/, болки в крайниците или обща физическа слабост. Допуска се, че причинителите са вируси.

Обяснение според ГНМ на д-р Хамер:

Така наречените  грипни явления също трябва да бъдат интерпретирани според 5 те природни закона. Всеки симптом има своето съответствие като ХО в мозъка и причината за него е съответстващият му конфликт. Тъй като традиционната медицина не привежда никаква дефиниция или съответствие на симптоми, е трудно, тук да се направи разграничение. Така например комбинация от решен лек конфликт на срив на спортсменската самооценка/ в лечебната фаза лека левкемия, подути лимфни възли, умора и болки в крайниците/и от един конфликт на смъртен страх, който е бил бързо решен/ в лечебната фаза леко белодробно възпаление/ може да бъде интерпретирана като грип. Грипните явления винаги са лечебната фаза.

Инфаркт на сърцето  Ангина пекторис Конфликтен шок: Конфликт на обкръжението, конфликт на загуба на обкръжението/мъж/, сексуален конфликт на „ не ме „желае”/ жена/. Съблюдават се и частичните констелации!

Активна фаза на конфликта: бодежи в сърцето, Ангина пекторис

Лечебна фаза: ангина пекторис, инфаркт. Особеност: Инфарктът на сърцето бива забелязан едва тогава, когато продължителността на активната фаза на конфликта е повече от 3-4 месеца. Ако продължителността, при средна интензивност, се проточи обаче над 9 месеца, има опасност от смъртен изход на инфаркта.

Изкривяване на роговицата Конфликтен шок: изкривено възприятие

Пример:  Баща малтретира детето си, детето интегрира това грешно поведение, но не в наблюдението си на личността на бащата. Бащата не може или те бива да бъде виждан такъв, какъвто е в действителност, с всичките негови добри и лоши страни.

Активна фаза на конфликта: изкривяване на роговицата

Болки в тазобедрената става/ ревматизъм: Конфликтен шок: срив на самооценката  от типа: „не мога да преживея нещо”

Активна фаза на конфликта: костни остеолизи

Лечебна фаза: рекалцифициране, болки в тазобедрената става/ възпаление и разтягане на костната ципа/, левкемия, ревматизъм на ставите /  в традиционната медицина= често артрит/

Хемороид Лечебна фаза на карцином на ректума. Ако се налага, се прилагат мерки за спадане на отока, иначе минават без проблеми от само себе си.

Херпес  Конфликт на раздяла /нежелание или съответно горещо желание за раздяла/, (нежелание за докосване, погнуса)

Рак на ларинкса

Страх от обстановката /средата/ или силна уплаха (според корелацията ляво/дясно и пола)

Рак на костите Конфликтен шок: срив на самооценката , (виж как се подразделят, напр.  коляно, гръб и др.)

Пример:  активна фаза на конфликта: костни остеолизи в тази зона, анемия

Лечебна фаза: възпаление и разтягане на костната ципа, болки, рекалцифициране, левкемия, ревматизъм на ставите ( при традиционната медицина често = артрит)

Рекалцифицирането съответства на  диагнозата от традиционата медицина : остеосарком

Разширени вени: Конфликтен шок: срив на самооценката, вени на краката = конфликт „буца на крака”

Пример:  След раждането майката винаги е с детето и го възприема като „буца на крака” /разширени вени на краката/

Активна фаза на конфликта:  свиващи  се вени, разширени вени.

Стават видими при множество конфликтни рецидиви/ некрози на кръвоносните съдове/

Лечебна фаза: разширяване, удебеляване на вените, т. нар. варикози

Възпаление на вените (= оздравяване на повредената стена на вената)

Левкемия: Левкемията  е лечебна фаза на срив на самооценката, лечебна фаза на т. нар. рак на костите. Левкемията евентуално може да причини силна мозъчна симптоматика /голям оток  на ОХ (огнище на Хамер)/ . Моля, за по-сигурно се ориентирайте към лечение по правилата на ГНМ.

Конфликтен шок: срив на самооценката/ виж по съответното разпределяне , напр. колянна става, гръб и т.н./

Пример: Активна фаза на конфликта: костни остеолизи в тази област, анемия

Лечебна фаза: Оток и разтягане на костната ципа, болки, рекалцифициране, левкемия, ревматизъм на ставите / според традиционна медицина= артрит/

Рак на белите дробове  Конфликтен шок: Конфликт : страх от смъртт 

Пример: Поставяне на диагноза за „ смъртоноста болест” от лекаря

Активна фаза на конфликта: тумори в белите дробове,  окръглена сянка на белите дробове.

(Заб. прев.: Тези сенки се виждат на рентген и без биопсия не може да се установи, какво е . Може да е пневмония, туберкулоза и др. Затова се правят още изследвания, до установяване на заболяването.  Днес пневмонията се хваща в доста ранен стадий заради тези профилактични прегледи, които се рекламират постоянно и резултатите са налице: увеличаване на броя на случаите от рак на белите дробове!)

Лечебна фаза: Съсирване чрез мико-бактерии, ако не са налични- капсуловане

Подуване на лимфните възли: Конфликтен шок: Малък, локализиран срив на самооценката

Лечебна фаза: Подуване на лимфен възел

 




Гласувай:
0



1. lava - http://bradva. bg/bg/article...
05.04.2015 22:11
http://bradva.bg/bg/article/article-28736#.VSGGq_msXvU
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: lava
Категория: Хоби
Прочетен: 1267866
Постинги: 203
Коментари: 912
Гласове: 8398
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930